top of page
  • Marta Dušková

Autobusové a trolejbusové zastávky od 29. června pouze na znamení

Právě nyní rozjíždí Praha a Středočeský kraj informační kampaň o již dříve avizované novince v dopravě, a to jsou pouze zastávky na znamení.

Hlavní slogan kampaně je „Vystupuješ? Stiskni tlačítko“.

Pro výstup je v každé zastávce zapotřebí stisknout tlačítko ve voze dostatečně včas. Pro nástup není potřeba mávat, stačí stát na zastávce, aby byl cestující viděn řidičem. Nový systém přinese zrychlení cestování, plynulejší jízdu, zlepší se ekonomika provozu a další výhody.



„Jde o trend, který už je leckde zaveden řadu let. Bohužel, panovaly různé varianty režimů jednotlivých zastávek. Ve Středočeském kraji i v Praze tedy celý systém sjednotíme. Už nyní autobusy zastavovaly na znamení asi na polovině území a systém se velmi osvědčil. Co se týče ostatních krajů, pak toto funguje celoplošně v krajích Ústeckém a Libereckém, přičemž nemáme informace, že by zde vznikaly problémy,“ říká Petr Borecký, radní Středočeského kraje pro oblast veřejné dopravy.

Zastávky na znamení nejsou novinkou, jedná se o celosvětový trend.

Další informace na webu Středočeského kraje v článku Všechny autobusové a trolejbusové zastávky budou od 29. 6. 2024 na znamení zde Středočeský kraj - Webový portál Středočeského kraje (stredoceskykraj.cz).

Podrobné informace o novém systému zastávek a odpovědi na nejčastější otázky jsou na webu PID Všechny zastávky autobusů a trolejbusů v rámci PID budou na znamení | Pražská integrovaná doprava Pražská integrovaná doprava.

 

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page