top of page
Marta Dušková

Den Středočeského kraje v mělnickém muzeu

Sváteční pondělí 28. října bude v Regionálním muzeu Mělník patřit Dnu Středočeského kraje.

Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program, který nabídne komentované prohlídky výstavy Mělník v čase: 750 let města ve velkém sále. Komorní výstava v malém sále Král železný a zlatý bude plná kostýmů a rekvizit z natáčení historického filmu Zbojník. Výstava je instalována k poctě Přemysla Otakara II. v rámci oslav 750 let od založení města Mělník ve spolupráci se skupinami historického šermu Rytíři Mělničtí a Ordo Military.

Program 9:00 - 17:00:10:00 a 14:30 MĚLNÍK V ČASE: 750 LET MĚSTA/velký sál

Komentované prohlídky výstavy věnované významným milníkům mělnické historie s historikem Mgr. Lukášem Snopkem. Mezi prohlídkami bude výstava otevřena volně včetně interaktivních zón, kde je možné si některé předměty osahat, prozkoumat lupou a zjistit o nich další informace. Nechybí ani tvořivý koutek. Obraz dějin města na soutoku dotváří tematický videomapping.

9:00 - 17:00 KRÁL ŽELEZNÝ A ZLATÝ/malý sál

Na komorní výstavě uvidíte kostýmy a rekvizity z natáčení historického filmu Zbojník, režiséra Leoše Kastnera. Vystavena bude věrná replika pozlacené helmice s orlími pery a varkoče Přemysla Otakara II., ve kterých padl v bitvě na Moravském poli. Nejen děti budou mít možnost si vyzkoušet zbroj a kostýmy...

15:30 SETKÁNÍ se členy skupiny historického šermu Ordo militari - AKTÉRY HISTORICKÉHO FILMU ZBOJNÍK - komentovaná prohlídka výstavy.


PROHLÍDKY STÁLÝCH EXPOZIC A VÝSTAV

Expozice regionální historie, přírody a českého vinařství

Expozice historických kočárků, houpadel a plyšových medvědů

Výstava hraček Hrajeme si 120 let s jezdícím vláčkem

Mělnické inspirace: 750 let města - výstava fotografií Ladislava Záruby/kavárna

Mělník, mé město - výstava dětských výtvarných prací/vstupní prostory

MUZEJNÍ KAVÁRNA nabízí česká vína z Mělníka a Velkých Žernosek!

 

 

 

10 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page