top of page
Marta Dušková

K dostavbě areálu Úžice a Chvatěruby se můžete vyjádřit do čtvrtka

Koridor D8, spojení 35 obcí a měst, zveřejnil v sobotu 12. října informace k Dostavbě průmyslového areálu Úžice a Chvatěruby s výzvou, kde je možné vygenerovat svoje připomínky proti výstavbě do čtvrtka 17. října.

Výstavba obří skladovací haly přivede na již přetíženou II/608 dalších 5000 aut denně. Výstavba nové skladovací haly na 43 ha byla již jednou zamítnuta. Investor zákaz obešel a jednu halu rozdělili na tři menší projekty a tím rozhodování o vyjmutí ze zemědělského půdního fondu přešlo na Krajský úřad.

Obrázek č. 1: Daimler – realizace v roce 2019 zamítnuta MŽP, obrázek č. 2: Nynější stav – zmenšený záměr povolený salámovou metodou, obrázek č. 3: Nyní posuzovaný záměr Středočeským krajem – cílí na již jednou zamítnutý záměr MŽP (v roce 2019 – viz. obrázek č. 1)

Investor chce území maximálně vytěžit, k třem menším halám doprojektoval jednu velkou a parkovací dům pro 444 aut. Kdo má zájem, má jedinečnou příležitost se vyjádřit k dokumentaci ve zjišťovacím řízení EIA prostřednictvím generátoru připomínek proti výstavbě. Vyjádření bude připraveno k odeslání na Krajský úřad Středočeského kraje.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page