top of page
  • Marta Dušková

Kam k vodě? Mlékojedy, Libušín či studený Harasov?

Hledat osvěžení u přírodních koupališť, pískoven či jezer je dobrá volba. Koupání v jezerech v čisté vodě, které vznikly zatopením po vytěžení písku, je velmi lákavé.

Navíc ve středních Čechách je spoustu přírodních koupališť i se zázemím, kde jsou toalety, sprchy, kabinky na převlékání, stánky s občerstvením či zázemí pro sportovní aktivity a je tedy zajištěn určitý komfort.

Web Střední Čechy, středočeské informační centrum, zveřejnil pár tipů přírodních koupališť, kam se vypravit k vodě. Je jím například jedno z nejvyhlášenějších areálů v Čechách jezero Lhota kousek u Prahy, u Konětop tři zatopené pískovny s průzračnou vodou Nová pískovna, Stará pískovna a Las Vegas. Brandýs nad Labem nabízí Proboštská jezera, kde ve středu jednoho z nich pluje plovoucí molo. Spoustu jezer je i v okolí Nymburka.

U Neratovic vznikl Beach Park Mlékojedy na břehu zatopené pískovny, který je jedinečný v tom, že kromě koupání a zábavy u vody je zde již dvacet let stálá letní scéna s nabídkou kultury. Lákavé je i jezírko Libušín nedaleko Kladna či v Kokořínském dole rybník Harasov v krásném prostředí pískovcových skal.

 

 

14 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page