top of page
  • Marta Dušková

Ocitli jste se bez domova nebo vám hrozí ztráta bydlení?

Ministerstvo práce a sociálních věcí informuje o projektu Sociální bydlení v ČR. Sociální bydlení je poskytováno osobám v bytové nouzi za specifických smluvních podmínek nájmu. Sociální bydlení je vždy poskytováno formou bydlení v bytech.

Sociální bydlení je určeno především pro osoby bez domova:

  • bez střechy (osoby přežívající venku nebo v noclehárně),

  • bez domova (osoby bydlící v ubytovnách nebo institucích, např. sociálních ubytovnách, ubytovnách pro bezdomovce, azylových domech, věznicích, zdravotnických zařízeních, zařízeních pro děti nebo podporovaném bydlení),

  • v nejistém bydlení (lidé žijící v přechodném bydlení u rodiny nebo přátel, bydlení bez právního nároku, osoby ohrožené vystěhováním nebo osoby ohrožené násilím),

  • v nevyhovujícím bydlení (osoby žijící v provizorních nebo neobvyklých obydlích, v neobyvatelném bydlení nebo přelidněných bytech).

 

Všechny podrobné informace, kde hledat pomoc, kdo poskytuje sociální bydlení, kde je možné o něj požádat a další, jsou zveřejněny na webu Sociální bydlení | Ocitli jste se ve složité situaci a hrozí vám ztráta bydlení? (mpsv.cz). Informace je možné získat i na telefonu +420 778 455 761 nebo na e-mailu socialni.bydleni@mpsv.cz.

Na webových stránkách https://socialnibydleni.mpsv.cz/ jsou zveřejněny mimo jiné i příběhy sociálního bydlení, mýty a fakta, kontaktní místa pro bydlení apod.

18 zobrazení0 komentářů

Comments


bottom of page